Pismeni zadaci

SPo5GMI_303

Kad su igračke oživele

ocena odličan petJedne zimske večeri, dok su iz oblaka kao iz pocepane vreće, pahuljice padale uz zvižduk vetra, čula sam neke umilne i nežne glasiće u susednoj sobi.

Brzo sam ušla i, ne sluteći šta ću otkriti, otvorila mali kredenac. Dve lutke su sedele jedna kraj druge i razgovarale. Protrljala sam oči, ali su one i dalje bile tu. Bile su uplašene i priljubljene jedna uz drugu. Rekla sam im da se ne plaše i da ne želim da ih povredim. Poverovale su mi i ubrzo zatim počele da pričaju svoje doživljaje. Otkrile su mi da im je bilo lepo u prodavnici igračaka i da su tamo brinuli o njima. Često su bile u izlogu i provodile najlepše dane pored svojih prijatelja. Rekle su da će uskoro nestati ako se ne budem igrala sa njima. Obećala sam im da će njihove prelepe haljine već sutra biti sašivene i da ću se potruditi da zauvek ostanu sa mnom.

Kada je Sunce svojim nežnim zracima obasjalo moju sobu, ustala sam iz kreveta i otišla do druge sobe. Otvorila sam kredenac i upitala lutke da li su dobro. Bile su nepomične, u svojim novim haljinama. Shvatila sam da to ipak nije bio samo običan san.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 5. razred Bajke i ctani likovi SPo5GMI_303