Pismeni zadaci

SPo5SPIII_233

Bila jednom jedna princeza

ocena vrlo dobar četiriBila jednom jedna princeza Violeta. Jednog dana ona ode sa prijateljima na izlet. Bio je to piknik na proplanku kraj šume.

Jedna od njenih prijateljica predloži: "Hajde da se igramo, da vidimo koja će pre da nađe sedam života" Princeza i njene prijateljice se složiše, pa krenuše u šumu. Malo kasnije princeza nađe sedam života a nikako izlaz iz šume. Kad odjednom naiđe veliki vuk. Princeza se uplaši i poče vikati: "Upomoć!" Najednom vuk ode, a princeza, začuđena, krenu polako za njim. Vuk se zaustavi i uđe u jednu kolibu.

Princeza je mirno gledala kroz prozor. Tačno kada je sunce zašlo vuk se pretvorio u lepog mladog princa. Princeza uđe u kolibu i započe razgovor sa njim. Princ je rekao da ga je zla veštica začarala da danju bude vuk, a noću čovek. Jedini način da kletva nestane jeste da se oženi prelepom princezom. Princezi se princ svideo na prvi pogled, a i ona njemu. Posle nekoliko dana princ zaprosi princezu i ona pristade da se uda za njega. Ubrzo su se venčali. Tačno kada su se oni venčali, veštica od silne mržnje i ljubomore, umre.

Princ i princeza su dobili ćerku Jelenu i sina Vuka. U ljubavi i sreći živeli su srećno do kraja života.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 5. razred Bajke i ctani likovi SPo5SPIII_233