Pismeni zadaci

SPo6BGI_463

Želim da zaboravim

ocena odličan 5U životu postoje stvari i događaji koje bismo rado zaboravili. To su trenuci tokom kojih smo uplašeni i zabrinuti.

Opširnije: SPo6BGI_463

SPo6BGI_462

Junak dana

ocena vrlo dobar četiriNajzad, nakon mnogo kišnih dana, usledio je niz toplih, idealnih za odlazak na kupanje. Tog jutra sam se probudila rano uz pomoć moje male braće kod kojih sam boravila za vreme letnjeg raspusta. Otišli smo na Savu, ujna, moja braća, drugarica. Voda je bila baš za kupanje i sve je više ljudi dolazilo.

Opširnije: SPo6BGI_462

SPo6BGIV_403

Dragi moj Japanče

ocena odličan petProleće stiže. Sve cveta. Sedim ispred kuće i gledam roze trešnjine cvetiće kako na vetru plešu veseo prolećni ples. Trešnja. Na šta se prvo pomisli? Mene to odmah podseti na tvoj Japan. Gledam u drvo i odmah pomislim koliko bi ga japanske dece u ovo vreme gledalo da je tamo samo malo bolja situacija, da nije bilo onog zemljotresa, cunamija.

Opširnije: SPo6BGIV_403

SPo6BGI_150

Doživljaj koji ću dugo pamtiti

ocena odličan petPredvečerje, pre možda dve ili tri godine, ne mogu tačno da se setim. Iza nas je bio lep i vreo dan. Tata se spremao kao da će na neki dug put, gde nema hrane niti vode. Mirno je punio ranac, a ja sam ga gledala sa velikom znatiželjom i neumorno zapitkivala kuda će odjednom, sa kim ide, koliko ostaje i tako redom. Umesto odgovora na sva ta pitanja, jednostavno mi je samo ponudio da krenem s njim. Sva srećna i uzbuđena ja sam prihvatila. Moja mama, međutim, nije bila toliko oduševljena tom idejom, ali je na moje insistiranje popustila. Tati je rekla da me dobro pazi, a meni da slušam tatu. Uskoro nam se pridružio i naš komšija koji je imao još veći teret na leđima od tate i lovačku pušku. Taj detalj mi se nije svideo, ali nisam htela da odustanem od zagonetnog putovanja.

Opširnije: SPo6BGI_150

SPo6BGII_501

Svinjska posla

ocena odličan petBilo je leto. Desilo se to pre pet - šest godina, možda i više. Bio je jedan od toplih dana, mada je dan pre toga padala kiša i bilo je blata. Sećam se vrlo dobro. Mama je skuvala kafu za nju, tatu, nanu i dedu. Kada je kafa bila gotova, otišli su na terasu da je mirno popiju.

Opširnije: SPo6BGII_501

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 6. razred Događaj koji se dugo prepričavao