Pismeni zadaci

SPs6BGIII_139

Kad zažmurim i kad sanjarim

ocena vrlo dobar 4Nebo je obojeno duginim bojama. Dan umire, a ja sedim i to posmatram. Nemoćna sam da sprečim smrt dana i da još malo zadržim Sunce. Dok se Sunce polako spušta, moje srce ispunjava tuga.Celo srce mi je ispunjeno tugom, osim jednog malog dela.U tom delu srca tinja nada koja zna da će se dan ponovo roditi.

Opširnije: SPs6BGIII_139

SPo6SPI_211

Kad zažmuriš i kad zaspiš

ocena odličan petBilo je veče. Sedela sam za stolom i razmišljala kako je čoveku kada je bogat, kada ima sve što poželi i što zamisli. Pokušala sam sebe da zamislim u najlepšoj kući na svetu. Sve je bilo lepo, samo sam znala da sve to ne bih imala ni u snu. Odvratila sam misli od toga i zagledala se u prozor. Polako su počeli da se razmiču oblaci i pojavi se pun mesec. Setila sam se knjige u kojoj sam pročitala da se snovi koje sanjaš prve noći od kada ugledaš pun mesec, ostvaruju.

Opširnije: SPo6SPI_211

SPo6BGI_486

Priča dotrajale lutke

ocena vrlo dobar četiriKad sam bila mala volela sam da se igram sa lutkama. Pravila sam im frizure, oblačila ih, šila im haljinice i suknjice, lečila ih i davala im razna imena. Za mene su lutke bile živa bića i praviala sam kuće u kojima su one živele, čak sam i pričala sa njima.

Opširnije: SPo6BGI_486

SPo6BGI_494

Priča dotrajale lopte

ocena odličan petNekada davno i ja sam imala vlasnika. Nije se odvajao od mene. Bio je dobar dečak i bila sam mu draga. Satima se igrao sa mnom, bila sam mu omiljena igračka. Nisu mu bili važni automobili, puške i druge zanimacije, samo ja. Držao me je pored kreveta, bilo mi je lepo sa njim i bila sam srećna. Imala sam predivan život, ali sam znala da neće doveka biti tako. I nije bilo. Moj vlasnik postajao je sve bolji i bolji u fudbalu. Bio je odličan, svi su ga voleli i divili se njegovom driblanju. Svi su znali da će postići veliki uspeh.

Opširnije: SPo6BGI_494

SPo6BGI_479

Ljubav je sve što mi treba

ocena odličan petLjubav je jedna od najlepših reči koje postoje. Nijedna reč nije tako kratka, a toliko snažna i moćna. Oko nas je svuda ljubav i sve je nastalo iz ljubavi. Ljubav pokreće svet.

Opširnije: SPo6BGI_479

Još članaka...

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 6. razred Kad zažmurim i kad sanjarim