Pismeni zadaci

SPo6BGI_494

Priča dotrajale lopte

ocena odličan petNekada davno i ja sam imala vlasnika. Nije se odvajao od mene. Bio je dobar dečak i bila sam mu draga. Satima se igrao sa mnom, bila sam mu omiljena igračka. Nisu mu bili važni automobili, puške i druge zanimacije, samo ja. Držao me je pored kreveta, bilo mi je lepo sa njim i bila sam srećna. Imala sam predivan život, ali sam znala da neće doveka biti tako. I nije bilo. Moj vlasnik postajao je sve bolji i bolji u fudbalu. Bio je odličan, svi su ga voleli i divili se njegovom driblanju. Svi su znali da će postići veliki uspeh.

Iz malog mesta otišao je u veliki grad. Želeo je da me ponese, ali prtljaga je bilo previše i on nije hteo da me negde izgubi. Bio je tužan što ostavlja mene i sve drage osobe. Ali, najtužnija sam bila ja. Otišao je moj mali dečak, moj nerazdvojni drug. Osećala sam se jako loše, kao da sam postala bezvredna, što i nije bilo daleko od istine.

Roditelji mog vlasnika, Kristiana, nisu želeli da me bace. Znali su da sam njihovom sinu bila omiljena igračka. Nisu želeli da me ostave u kući, pa su me stavili u stari podrum u koji se ulazilo samo ako se nešto ostavlja. Bila sam potpuno sama, sve vreme na jednom mestu. Nedostajao mi je moj Kristiano. Ponekad su se njegove sestre igrale sa mnom, ali to nije bilo isto. Sećala sam se svega što sam radila dok je moj dečak bio tu i znala sam da to više ni sa kim neću raditi.

Godine su prolazile, a ja sam još uvek bila u podrumu. Kad bi Kristiano dolazio u posetu, bila bih presrećna, ali sve je to trajalo kratko. Nisam mu više bila igračka. Sada mu je svaka lopta bila ista. Igrao je sa njih hiljadu, a nije video razliku. Ipak sam srećna, sada je on fudbaler Real Madrida i uspešan je. Nadam se da me se seća i da mu nedostaju zajednički trenuci koje smo proveli nas dvoje. Ja mog malog Kristiana neću nikad zaboraviti. U podrumu sam, ali imam uspomenu i uvek ću biti srećna što sam jednom bila njegova.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 6. razred Kad zažmurim i kad sanjarim SPo6BGI_494