Pismeni zadaci

SPo7KŽI_203

Moj vodič kroz pubertet – pravila sa objašnjenjima

ocena odličan petImam trinaest godina i svi kažu da sam u pubertetu. Pa, šta ako i jesam. Šta je tu čudno? Imam li ja to rogove? To me guši...

Opširnije: SPo7KŽI_203

SPo7GMIV_306

Kako rastemo u ljude

ocena odličan petDete i čovek. Koje su razlike između ova dva razdoblja u našem životu? Oba bića imaju srce, osećanja, ljubav i dušu, imaju mozak, ali nisu ista. Kada tačno možemo da kažemo da smo odrasle osobe, zrela bića i da više nismo „zeleni“, kao što stariji ljudi kažu? Da li postoji tačan datum kada prelazimo tu granicu i umno i fizički?

Opširnije: SPo7GMIV_306

SPo7BGI_458

U trenucima usamljenosti

ocena odličan petMoram da priznam da mi trenuci usamljenosti prijaju. razmišljam o svemu što baš nikome ne mogu da kažem i niko me ne prekida u sanjarenju. O tim trenucima nikome ne govorim iz više razloga, možda bi nekome moje misli bile čudne, smešne, nezanimljive... A, one su deo mene i ponekad se vrlo uzburkaju i nastane haos u mojoj glavi.

Opširnije: SPo7BGI_458

SPo7BGI_487

Voleo bih da te reči nisam nikad rekao

ocena vrlo dobar četiriReči koje nikad ne bi trebalo da kažemo su reči uvrede ili reči poniženja. One mogu izazvati ljutnju, bes i strašan bol u duši. Neverovatno je što samo jedna takva reč može prekinuti veliko prijateljstvo, pa čak i ljubav.

Opširnije: SPo7BGI_487

SPo7BGIV_507

Moje lude godine

ocena odličan petSve što sam starija, sve više razmišljam o svojim postupcima. Najranije srećno detinjstvo je prošlo, počela sam drugačije da se ponašam, drugačije da gledam na svet, drugačije da se oblačim. Brzo menjam raspoloženje i mišljenje o nekoj osobi, o nekom događaju.

Opširnije: SPo7BGIV_507

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Moji pubertetski problemi