Pismeni zadaci

SPo7BGIV_089

„Iz daleka samo sve ko zvezda sja“

ocena odličan petDanas se susrećem sa jednom od najtežih tema, jer svoju dušu retko otvorim, ali dozvoliću mojim osećanjima da me hrabro vode.

Ja sam spolja sasvim obična tinejdžerka ali moje srce skriva ono što je veliki deo mene, to je kuća u kojoj stanuju moja osećanja. Mojih trinaest godina je isuviše malo da bih vam pričala o prvoj ljubavi. Kroz život učimo da je ljubav kada voliš, kada se smeješ, ljubav je nežna iskrena i topla, kao sunce u proleće, sve budi, vedri i pokreće, ali ponekad može da požuti i da bude kao pozna jesen. U dubini moga srca, krije se jedna simpatija i kada pomislim na nju osećam nesto čudno, nesto nepoznato. Zastane mi dah kada ga vidim, noge mi klecaju, ruke mi se tresu, a oči... Oči govore sve. Kada nam se pogledi sretnu porumenim. Kako je to divan osećaj, kao da sam na kraju sveta. Ali sama pomisao da će otići, da ga više neću videti... Izaziva u meni veliku tugu. Kao da me je anđeo pogodio vrhom svoje strelice, u grudima me boli i peče. Ali posle kiše nebo opet bude zvezdano i plavo. Ja moju zvezdu imam koja mi uvek daje svetlost.

Čudan je ovaj svet u meni. Možda će se neko od mojih vršnjaka u njemu prepoznati, oni koji tragaju za tajnom prve ljubavi.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Moji pubertetski problemi SPo7BGIV_089