Pismeni zadaci

SPo7BGIV_507

Moje lude godine

ocena odličan petSve što sam starija, sve više razmišljam o svojim postupcima. Najranije srećno detinjstvo je prošlo, počela sam drugačije da se ponašam, drugačije da gledam na svet, drugačije da se oblačim. Brzo menjam raspoloženje i mišljenje o nekoj osobi, o nekom događaju.

Kad sam sama sa sobom razmišljam kako da se promenim. Jednom je trebalo sestri da pomognem da uradi domaći, a ja sam joj rekla: ''Sama sebi pomozi'' Onda sam se pokajala što sam bila tako gruba i bezobrazna prema njoj. Ona me je razumela, zna u kojim sam godinama, pa mi je oprostila, jer zna da će i ona doći u te ''magareće godine''.

A onda, posle učenja, pojačala sam radio. Roditelji su mi rekli da utišam, jer im smeta. Mene to nije zanimalo, terala sam po svome. Kad sam isključila, roditelji su mi objasnili da takvim ponašanjem neću ništa postići. Bila sam svesna svojih postupaka, ali kao da me neka jaka sila terala na to, toliko jako da sam mogla da zaplačem. Svakog dana sam želela da se promenim, ali, na žalost, nijedan pokušaj te reforme nije uspeo. Uvek sam se vraćala na staro, poput talasa koji udaraju u stenu i ruše je sve više, da bi napravili korito, da bi tu prolazila lepa, čista reka.

Ali, bez obzira na moje lude godine okolina u kojoj živim me razume. Odrasli su prošli period odrastanja, oni mlađi će tek krenuti tim putem, pa ću ja njih razumeti.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Moji pubertetski problemi SPo7BGIV_507