Pismeni zadaci

SPo7KŽI_203

Moj vodič kroz pubertet – pravila sa objašnjenjima

ocena odličan petImam trinaest godina i svi kažu da sam u pubertetu. Pa, šta ako i jesam. Šta je tu čudno? Imam li ja to rogove? To me guši...

Odrasli traže objašnjenje zašto sam nešto uradila tako, a ne onako kako su oni očekivali. Ja ćutim, jer ne znam šta da odgovorim. Ni sama ne znam odgovor. „Valjda mi se to tada učinilo ispravnim.“ Ja sam u pubertetu, eto im odgovora. Mešam raspoloženja svaki čas, iznerviram se, bez nekog posebnog razloga... i tada umem da kažem nešto što nije u redu. Odrasli ne žele da shvate šta mi se dešava. Ja sam isuviše mlada da bih shvatila igru odraslih, ako je igra... Znam da će sve proći jednoga dana, ali ne znam kada! Znam da me to život iskušava i stavlja na probu. I ja ne razumem samu sebe, kako onda da me neko drugi shvati!! Znam samo redosled – prvo sam u sukobu sa svetom, pa tek onda sama sa sobom. Znam da je rešenje da ne reagujem tako burno, ali tako reagujem, kad me već pitate. Zato što sam u pubertetu.

Evo rešenja: kad prođe doba puberteta, ja ću se pomiriti sa samom sobom i sa celim svetom. Tada ću znati šta želim i očekujem od života. Ali, tada ću biti odrasla osoba i smejaću se nekom zbunjenom pubertetliji.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Moji pubertetski problemi SPo7KŽI_203