Pismeni zadaci

SPo7GMII_294

Pretprazničko raspoloženje

ocena vrlo dobar četiriSamo nekoliko dana ostalo je do jednog od najradosnijih praznika u godini. Novoj godini se svi obraduju.

Opširnije: SPo7GMII_294

SPo7BGI_465

Ja gledao sam Sunce na istoku

ocena vrlo dobar četiriAh, divnog li prizora, rađenje novog dana, blistavog Sunca koje budi i vraća život. Svakog dana iznova na istoku se pojavljuje plamičak crveni i prelazi u ogromnu loptu blještave svetlosti. Retko viđamo taj očaravajući prizor, ali se ja sećam jednog.

Opširnije: SPo7BGI_465

SPo7BGI_456

Gde i kako provodim vreme

ocena vrlo dobar četiriJednom, kad sam bio mali u celom mom kraju nije bilo vode i svi su krenuli na Gornjak sa flašama, balonima i raznim posuđem, pa i ja. Tada sam kao mali zavoleo to mesto. Sada svake nedelje moji drugovi iz razreda i ja tamo provodimo vreme.

Opširnije: SPo7BGI_456

SPo7BGI_464

Ja gledao sam Sunce na istoku

ocena odličan petBio sam sa porodicom u Grčkoj, na Halkidikiju, u mestu Polihrono. To je malo, mirno mesto, divno za odmor. Bio je avgust, kraj avgusta.

Opširnije: SPo7BGI_464

SPo7BGII_496

Pejzaž moga sela

ocena odličan petHladno je. Iako je već stiglo proleće, duva jak vetar i nebo je sakriveno tmurnim oblacima, iz kojih neki put kane po koja kap kiše.

Iz mog dvorišta gledam u kuće koje me okružuju. Sve one liče, ali svaka ima svoju priču. Pored njih je drveće, neko još golo, a neko sa cvetovima koji mame mirisom. Na travi su se već pojavile bele rade i ljubičice, kao i maslačci.

Opširnije: SPo7BGII_496

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Letovanja, zimovanja, gostovanja, putovanja, praznici