Pismeni zadaci

SPo7BGIII_148

Među putnicima

ocena odličan petJednog zimskog dana početkom januara sa mamom i sestrom krenula sam na Kopaonik kod ujaka. Bilo je snega, pa je najbolje bilo putovati autobusom. Putnici su ušli, seli i skinuli jakne. Stavila sam slušalice i slušala tihu muziku. Deca su se šetala po autobusu i vikala. Svi su bili raspoloženi, vozač je zamolio decu da pevaju neku božićnu pesmu.

Sve je bilo super dok se nismo približili Kopaoniku. Autobus je sleteo sa puta. Oni koji su spavali, skočili su, a vozač je rekao da svi izađu. Svi su požurili da vide šta se dogodilo. Samo sam ja sedela, uplašena i u šoku. Kad sam se pribrala pridružila sam se ostalim putnicima. Autobus je upao u tako dubok sneg da nismo mogli da ga izvučemo. Pre nesreće svi su pevali, a sada su vikali i psovali. Vozač je pozvao pomoć, drugi autobus i drugog vozača da nas odveze na planinu. Nakon sat vremena smrzavanja i čekanja došao je spas. Mislila sam da će svi biti srećni kad uđemo, ali ne! Putnici su tek onda počeli da psuju, i zimu i sneg i vozača.

Malo po malo ljutnja i bes su se stišali i sve je opet bilo veselo. Pred mrak smo stigli na odredište. Nadam se da neću ponovo doživeti ovakvu situaciju.