Pismeni zadaci

SPo7BGII_482

Putovanje

ocena vrlo dobar četiriBližio se kraj školske godine, pričali smo o raspustu i tata je rekao da ćemo ovog leta ići kod njegovog strica na planinu Vlašić u Bosni.

Putovali smo do tamo devet sati. Planina je prelepa, svež vazduh, blag vetrić, drveće. Sledećeg dana smo išli na vodopad. Poneli smo malo hrane. Šetali smo pet kilometara i baš smo se umorili, pa smo seli na kamen iznad vodopada da predahnemo i jedemo. Put do vodopada je bio klizav, pun mahovine i zakrčen kamenjem. Sišli smo do podnožja gde se nalazila pećina. Tata je rekao da je duboka ceo kilometar i da su se tu skrivali hajduci i partizani. Voda je donela debla na obalu i mi smo se smestili na njih. Voda je bistra i za piće, nađe se i po neka pastrmka, ali je veoma hladna, pa nije za kupanje.

Vraćali smo se drugim putem koji vodi ka vrhu Babinovac. Na drveću je bilo crvenih tabli na kojima je pisalo: ''Pazi, mine!'' i ''Minirano!''. Taj deo planine nije bio očišćen od mina iz poslednjeg rata. Na Babinovcu smo svratili u restoran da se odmorimo i pojedemo sladoled. Bilo je to lepo putovanje i rado bih ponovo išla tamo.