Pismeni zadaci

SPo7GMII_294

Pretprazničko raspoloženje

ocena vrlo dobar četiriSamo nekoliko dana ostalo je do jednog od najradosnijih praznika u godini. Novoj godini se svi obraduju.

Ovih dana ljudi koriste sve slobodno vreme da se pripreme za taj trenutak. Nabavljaju se ukrasi, jelke, namirnice za svečanu gozbu. Neki planiraju putovanja i izlaske, a neki se odlučuju da Novu godinu dočekaju u svom domu sa najdražima. Ako pogledate na ulice, videćete ljude koji stalno negde žure, dok sneg polako pokriva krovove kuća, ulice i trotoare. Ipak, iza svih tih napetih lica krije se praznična radost. Kada se noć spusti i sve se utiša, porodice se okupljaju i ukrašavaju svoje drvce. Nešto više prazničnog uzbuđenja osećaju deca, jer znaju da će tada dobijati poklone i čestitke. Deca znaju da će to biti jedan od najsrećenijjih dana u životu jer će svi biti na okupu i bez uobičajenih obaveza. Svi bi hteli da im svaki dan bude kao Nova godina.

Nova godina je veoma lep praznik jer označava ne samo početak godine već i priliku za postizanje novih uspeha. Želim da u ovoj godini svako ostvari svoju želju.