Pismeni zadaci

SPo7NSI_288

Kmet Siman na velikom megdanu

ocena vrlo dobar četiriSvidela mi se priča o kmetu Simanu. Nigde boja i oružja, nigde krvi i smrti, a megdan je pred nama.

Opširnije: SPo7NSI_288

SPo7NSI_287

Mali princ

ocena vrlo dobar četiriČitajući ,, Malog princa”, čini mi se da sam pronašao odgovore na mnoga pitanja koja su me mučila. Počeću od jednog jednostavnog zaključka — odrasli su čudna stvorenja. To je jedna velika istina. uvek su nezadovoljni i nervozni. Stalno nešto ispravljaju, a naročito nas decu. Trče, jure, nemaju lepu reč, vremena za ljubav... Voleo bih da mogu da ih posavetujem da pročitaju ,,Malog princa”, jer možda bi ih on naterao da se malo zaustave i dođu do zaključka da se sve samo srcem dobro vidi.

SPo7NSIV_052

Kad se tikva pokondiri

ocena odličan petLik Feme u delu „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića predstavlja sinonim za snobizam, pokondirenost i težnju ka noblesu po svaku cenu. Osobine ovog lika i danas prepoznajemo svuda oko nas, možda više nego pre. Fema je neuka, neugledna i prosta žena. Želje za višom klasom, uglednim društvom i bogatim svetom potpuno su je okupirale. Ona se odriče svog porekla i dotadašnjeg života.

Opširnije: SPo7NSIV_052

SPo7NSI_286

Ima jedan čuperak plavi

ocena vrlo dobar četiriNedavno sam čitao lektiru „Plavi čuperak”. Iz te lektire koju je napisao Miroslav Antić posebno mi se dopala pesma „Plavi čuperak”.

Opširnije: SPo7NSI_286

SPo7BGII_141

Kako zamišljam prostor po kome se kreće carević u potrazi za svojom paunicom

ocena odličan petVidevši kako babetina seče kosu prelepoj paunici i zao osmeh koji se širio po zadovoljnom licu starice, uplašena devojka u obliku ptice prelete preko mog dvora. Tada sam shvatio da se devojka neće vraćati, krenuo sam u potragu za njom ubeđen da ću je naći.

Opširnije: SPo7BGII_141

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Najzanimljiviji junak iz pročitane lektire