Pismeni zadaci

SPo7NSIII_075

Sve to vidim u tvom oku

ocena odličan petDa bi prepoznao kakav je čovek, ne treba ga ceniti po odeći. Često grešimo misleći da su oni obučeni po poslednjoj modi i dobri. Ne treba ni crno ispod njegovih noktiju da bude presudno, niti pomalo neuredna kosa.

Opširnije: SPo7NSIII_075

SPo7NSIII_057

Ljubav je uvek tu. Ljubav je tu da me greje.

(odlomak iz nagrađenog rada)

ocena odličan petLjubav. Ona je ta koja nas pokreće, koja nas greje i kada je napolju -10 i kada sneg veje, a gole grane na drveću počnu da se lede i lome; ona je tu da nam pomogne kada nam je najgore i najteže, čineći nas presrećnim, lakim kao pero, magleći nam granice mogućnosti, skrivajući kraj, zadržavajući bajku u jednom trenutku, praveći je beskonačnom… Ona je uvek tu, odmah pored nas, nevidljiva, a, ipak, zauvek tu.

Opširnije: SPo7NSIII_057

SPo7KMIII_174

Zaljubljena

ocena odličan petPonekad duboko u meni probudi se tuga prošlosti. Nebu sam darovala dušu - za njega. Za njega jer jedino on u meni može da povrati sjaj – da me razveseli. Boli me tišina noćnog sunca kad oživi šapat večnih uspomena. Razmišljam – šta ako nikog ne budem volela kao njega. Rešila sam – za njim nikada više suzu pustiti neću, nije ih vredan.

Opširnije: SPo7KMIII_174

SPo7KMI_168

Šta nagriza moj mali svet?

ocena odličan petNemojte mi reći da svi vi, baš kao i ja, nemate svoj najlepši, najmaštovitiji i najtajanstveniji svet, jer vam neću poverovati, jer zasigurno znam da su česti trenuci kada želite da pobegnete od surove stvarnosti, da se sakrijete tamo gde vas niko neće naći... u svet do koga samo mi znamo put.

Opširnije: SPo7KMI_168

SPo7KMIII_173

Ljubav

ocena odličan pet„Ljubav je reč od pet slova, nijedna reč nije kao ova – stotinu značenja ona ima, ona te greje i kad je zima“.

Opširnije: SPo7KMIII_173

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred O ljubavi i ljubomori