Pismeni zadaci

SPo7SPII_237

"Tražiti istinito ne znači uvek tražiti ono što je poželjno"

(Alber Kami)

 

ocena odličan petPonekad nemamo izbora da li ćemo reći laž ili istinu. Istina se uvek više ceni, bila dobra ili loša. Da ne bih povredila tuđa osećanja, često mi se desi da lažem, ali uvek znam da će ta osoba pre ili kasnije saznati sitinu. Trudim se da nađem prave reči da kažem istinu, pogotovo kada znam da će to da povredi druge.

Opširnije: SPo7SPII_237

SPo7NSIV_284

Čovek samo srcem dobro vidi

ocena odličan petSrce nekad ume da odluči ili kaže nešto pametnije od uma. Naravno, ne kažem da je srce uvek u pravu, naprotiv, nije, ali je srce u većini slučajeva u pravu. Nijedno iskreno prijateljstvo nije sagraneno bez ljubavi,jer srce je to koje nam je govorilo da je to prava osoba za naše prijateljstvo.

Opširnije: SPo7NSIV_284

SPo7NSIV_282

Čovek samo srcem dobro vidi

ocena vrlo dobar četiriLjudi sada ne umeju da cene ono što imaju, ne umeju da čuvaju ono što vole, ne umeju više ni da vole. Ceo svet ,mnogo osoba i ostale stvari uglavnom gledaju samo spolja. Unutrašnjost im više nije ni bitna. Da,takva sam i ja ponekad bila,sada sam napokon shvatila neke stvari. Kada čovek vidi neku osobu koja mu se fizički ne sviđa,odmah počne da je ismeva i da daje neukusne komentare, ne mogu reći „komplimente“. Ali kada upozna tu osobu, shvati da je bolja od mnogih koje su mu se fizički sviđale, možda čak bolja i od njega samog. Često takve osobe znaju i da vole, za razliku od mnogih.

Opširnije: SPo7NSIV_282

SPo7NSIV_283

Čovek samo srcem dobro vidi

ocena odličan petMi često propuštamo prilike, ali dok verujemo našem srcu, ne možemo napraviti velike greške. Prijatelji su nekako kao zvezde, ne vidimo ih stalno, ali znamo da su tu. Oni su osobe koje nas najlakše mogu povrediti, jer njima dajemo naše srce.

Opširnije: SPo7NSIV_283

SPo7NSIV_281

Čovek samo srcem dobro vidi

ocena odličan petKada čovek gleda srcem, sve se vidi drugačije nego očima. Očima se može primetiti samo spoljašnji izgled koji ništa ne govori o čovekovim osećanjima niti o ćudi. Naša najveća greška je u tome što najčešće rasuđujemo po spoljnom izgledu,a nikad ne obratimo pažnju na ono što naše srce zapaža i ono što njemu smeta ili prija. Prijatelji koje nađemo srcem su nam uvek najodaniji i najpouzdaniji. Oni nam uvek veruju tako da i mi njima treba da verujemo. Takva prijateljstva trebamo čuvati kao lampe, i od najmanjeg daška vetra da njihov plamen i sjaj nimalo ne bismo oštetili.

Opširnije: SPo7NSIV_281

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Prijateljstvo