Pismeni zadaci

SPo7SPIII_224

Pejzaž koji pamtim

ocena odličan petProbudio me je šapat kišnih kapi koje su i tog jutra, kao i bezbroj puta ranije, udarajući u prozor, pričale iznova svoju priču.

Opširnije: SPo7SPIII_224

SPo7SPIII_223

Pejzaž koji pamtim

ocena odličan petSećanja nas vezuju za ljude, predmete, mirise, osećanja. Ona su negde u nama, u podsvesti, tek ponekad izrone i podsete nas na detinjstvo, uspomene. Tada u nama ožive slike iz prošlosti, i probude u nama ljubav, radost ili setu. Pejzaž koji je na mene ostavio snažan utisak je pogled koji se pruža sa brda gde se nalazi kuća moje bake.

Opširnije: SPo7SPIII_223

SPo7SPIII_221

Stari orah

ocena vrlo dobar četiriJednog tmurnog, jesenjeg dana probudio me je oštar zvuk motorne testere a odmah zatim čuo se i snažan tresak. Brzo sam potrčala ka prozoru da vidim šta se dešava i kada sam razmakla zavesu, odjednom, kao da sam se zaledila. Nepomično sam stajala ne verujući svojim očima. Napolju je sipila septembarska kiša, a neki ljudi obučeni u žuta odela, sekli su krošnju velikog oraha, nedaleko od moje kuće.

Opširnije: SPo7SPIII_221

SPo7SPIII_222

Stari hrast

ocena odličan petU našem dvorištu je odgojeno puno generacija loze Srećkovića, ali ono što obeležava detinjstvo svih nas, jeste hrast iza kuće koji i dalje svojim dugim i suvim granama kao da blagoslovi kuću i ukućane.

Opširnije: SPo7SPIII_222

SPo7NSIII_076

Pejzaž sa reke

ocena odličan petZora je. Polako ulazim u auto i krećem beskrajnim putem. Zlatno sunce polako izlazi i baca svoje blistave zrake na probuđenu priradu. Blagi povetarac poigrava se sa gustim krošnjama drveća. Posmatram strme i vijugave puteve, bistre vode, zelene livade,... Pogled mi luta beskrajem. Nebo se oslanjalo na vrhove obližnjih planina. U jednom trenutku osetih kako se auto zaustavlja...

Opširnije: SPo7NSIII_076

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 7. razred Čari i ćudi prirode u mome kraju