Pismeni zadaci

SPo8NSIV_430

Zbogom mojih petnaest godina...

ocena vrlo dobar četiriZaista je teško reći: ‚‚Zbogom, mojih petnaest godina!‛‛ kada je toliko toga obeležilo moj život i odrastanje.

Opširnije: SPo8NSIV_430

SPo8NSIV_429

Na kraju staze duge osam godina

ocena vrlo dobar četiriPre osam godina uleteo sam u brzi voz koji me je vodio osam godina, a sada se bliži poslednja stanica i svako će krenuti svojim putem.

Opširnije: SPo8NSIV_429

SPo8BGIV_031

Zbogom mojih petnaest godina

ocena vrlo dobar četiriNekada nisam verovao u ono što kažu odrasli „Godine će brzo proći”, „Nećeš ni osetiti, a već ćeš imati šesnaest godina”, „Ne opuštaj se, godine lete”. Nisam ni osetio,a već je sve prošlo brzo i neočekivano. U jednom trenutku žalim za prošlim godinama, a u drugom se radujem odrastanju. Ipak, nisu to izgubljene godine, deo njih je u našim sećanjima.

Opširnije: SPo8BGIV_031

SPo8BGIV_471

Zbogom mojih petnaest godina

ocena odličan petSedim u klupi zadubljena u misli, brojim godine, razrede, drugove. Mnogo je vremena prošlo, a čini mi se da sam juče pošla u prvi razred. Zajedno smo osam godina u dobru i zlu. Podnosili smo grdnje i nepravde, ponekad smo se svađali i mrzeli, ali je bilo i lepih trenutaka koje ću pamtiti celog života. Išli smo istim putem, spajaju nas mnoge stvari, zajedno smo odrastali.

Opširnije: SPo8BGIV_471

SPo8BGIV_030

Zbogom mojih petnaest godina

ocena odličan petKad smo imali pet godina, roditelji su nas pitali šta želimo da budemo kad porastemo. Odgovori su bili različiti: astronaut, kauboj, ili u mom slučaju, princeza. Sa deset godina naši odgovori su bili: rok zvezda, balerina, fudbaler, glumica. Sada imamo petnaest godina i od nas se očekuju ozbiljni odgovori. Pa može ovako: Ko, dođavola, to zna?! Ovo nije vreme za donošenje ispravnih i teških odluka, ovo je vreme za pravljenje grešaka.

Opširnije: SPo8BGIV_030

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 8. razred Zbogom mojih petnaest godina