Pismeni zadaci

SPo8BGI_461

Čitanje iz zabave

ocena odličan petČitanje iz zabave!? Da li ste pomislili: ''Kako da ne? Lektira!. Doooosadno!'' Ubeđeni ste da su sve knjige kao ta lektira u kojoj se govori zastarelim načinom kazivanja, a likovi su nam nestvarni i neopipljivi i ne možemo ni na koji način da osetimo ono što ono osećaju. Ali, postoje i druge knjige, zanimljive, neobične, sa kojima možemo da se povežemo i da čitanje pretvorimo u zabavno, korisno iskustvo koje ćemo poželeti da ponovimo.

Opširnije: SPo8BGI_461

SPo8BGI_388

Lik majke Mione u pripovetci „Prva brazda“ Milovana Glišića

ocena odličan petMnogo je hrabrih i požrtvovanih žena koje su opisane u našoj književnosti. Jedna odnajupečatljivijih je, sigurno, majka Miona iz pripovetke „Prva brazda“.

Opširnije: SPo8BGI_388

SPo8BGII_393

Sve će to narod pozlatiti

ocena odličan petPripovetka Laze Lazarevića „Sve će to narod pozlatiti“ realna je društvena stvarnost u Srbiji u drugoj polovini devetnaestog veka.

Opširnije: SPo8BGII_393

SPo8BGII_480

Let kroz detinjstvo – pismo Malom princu

ocena odličan petGodina je 1997. Ja sam beba od godinu i po dana. Moji roditelji i ja smo na terasi, rano je proleće i trešnje u dvorištu sa tek rođenim listovima me očaravaju i veselo pružam ruke ka njima. Sa druge strane je šljiva okićena belim laticama, smejem se i slatkim kikotanjem zasmejavam roditelje.

Opširnije: SPo8BGII_480

SPo8BGII_035

Knjiga za čitanje i maštanje

ocena odličan pet-Čitaš?

-Da.

-Ali nema slika?

Opširnije: SPo8BGII_035

Još članaka...

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 8. razred Knjiga za čitanje i maštanje