Pismeni zadaci

SPo8SPII_243

Predeo u mom oku

ocena odličan petVozili smo se peščanim putem paralelno sa obalom. Oblaci prašine ostajali su za nama. Probijali smo se kroz žbunje i neobično rastinje. Put se vijugavo pružao kao dugačka troma zmija. Sedeći na zadnjem sedištu, umorna od vrućine i vožnje, izgubila sam interesovanje za mesto na koje smo išli. Mojim roditeljima ušće reke Bojane na krajnjem jugu Crne Gore nije bilo nepoznato. Ipak, videla sam uzbuđenje na njihovim licima.

Opširnije: SPo8SPII_243

SPo8NSIV_081

Veče

ocena vrlo dobar četiriOve večeri u Grčkoj su tako vrele! Nemoguće je zaspati pod ovakvim okolnostima! Kako su onda ostali to uspeli? Ne znam, i ne mogu više da razmišljam o tome! Moram što pre da izađem iz ove sobe! Tako je mračno! Osećam da me neko posmatra, da me neko prati. Tako se plašim!

Opširnije: SPo8NSIV_081

SPo8KŽI_200

Putujem kroz vreme u daleke krajeve

ocena odličan petTamo negde daleko na jugu, preko brda i ravnica, postoji jedna mala zemlja koja se zove Makedonija. U toj zemlji postoji jedan grad koji se zove Skoplje.

Opširnije: SPo8KŽI_200

SPo8KŽI_201

Putujem kroz vreme u daleke krajeve

ocena odličan pet„Šta su Karlovci?“ „Dunav, planina, vinogradi, skup trošnih i čudnih kuća, veseo, lak, bezbrižan život pun ptica, pesme i igre. Pola selo, pola varoš, na čijoj pijaci još raste trava!“ Ovako je Sremske Karlovce opisao dr Jovan Popović, koji je bio moj domaćin u svom prelepom gradiću. Zamišljala sam ga kao nekog čudnog vilenjaka koji će mi pokazati sve lepo svog grada, jer Karlovci imaju veoma bogatu istoriju.

Opširnije: SPo8KŽI_201

SPo8BGIV_087

Moj putopis

ocena vrlo dobar četiriDraga mama,

Opširnije: SPo8BGIV_087

Još članaka...

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Osnovna Za 8. razred Volim putovanja, volim svet