Pismeni zadaci

SPsIIPOI_264

Ekskurzija učenika II razreda

ocena odličan petDošao je i taj 21. septembar 2009. god. Autobusi su krenuli ka jednom od mnogobrojnih mesta koje je trebalo posetiti - spomen parku „Kragujevački oktobar“. Saznali smo o tragičnoj smrti profesora i đaka Kragujevačke gimnazije. Obilaskom Šumarica videli smo nekoliko spomenika od kojih je na nas najveći utisak ostavio spomenik „V3“ koji je podignut u znak sećanja na streljane đake i njihove nastavnike. Posetili smo i spomen-muzej „21. oktobar“ koji je karakterističan po tome što nema prozore. Nakon posete Šumaricama obišli smo manastir Žiču u blizini Kraljeva, zadužbinu Stefana Prvovenčanog, prvog srpskog kralja. Posle kraće pauze uputili smo se ka Kopaoniku.

Opširnije: SPsIIPOI_264

SPsIIPOI_257

Impresije sa ekskurzije

ocena vrlo dobar četiriŽeljno iščekivana ekskurzija moje generacije održana je 12. oktobra 2008. godine. Nismo želeli da propustimo prvo zajedničko putovanje, jer je svako znao da će biti dosta zabave, druženja, šale i smeha.

Opširnije: SPsIIPOI_257

SPsIIPOI_252

Putujući saznajemo

ocena odličan petČovek čitavog života saznaje, uči, otkriva... Uči o ljubavi i sreći, o razočarenju, tugi, izdaji i o prijateljstvu. Uči o predivnoj, neraskidivoj, potpuno nepojmljivoj vezi, tom osećanju prisnosti i iskrenosti koje ljude veže i čini beskrajno srećnim.

Opširnije: SPsIIPOI_252

SPsIIPOI_254

Zlatibore pitaj Taru

ocena odličan petPet autobusa na platou ispred naše škole, još uvek pospana, ali i znatiželjna lica, u očekivanju nesvakidašnjih avantura - delić je atmosfere jutra pred polazak ekskurzije učenika drugog razreda... Ne baš zanimljiv put Batočina, Kragujevac, Čačak, Ovčar banja okončan je prvom pauzom na Zlatiboru. Jezero, pijaca, a na pijaci pršut, kajmak, lešnici, med - svega u izobilju. Uprkos lepotama ove planine, najposećeniji su kafići. Nekolicina zaljubljenika prirode obišla je padine i vidikovac. Ubrzo smo nastavili ka drugoj planinskoj lepotici -Tari. Prepodne je bilo rezervisano za Kusturičin-Drengrad na Mećavniku.

Opširnije: SPsIIPOI_254

SPsIIBGI_321

Ekskurzija 

ocena odličan petEkskurzija je jedna o d omiljenih tema početkom svake školske godine. Opseda učenik e, profesore, roditelje . Biraju se destinacije, razmatraju ponude, prikupljaju saglasnosti roditelja i tako redom. Organizuju se debate na časovima odeljenjskog starešine, roditeljskim sastancima, većima. Nažalost, nedostatak novca često pokvari sve planove. I pored svega, putujemo kada to prilike dozvole.

Opširnije: SPsIIBGI_321

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Ekskurzije