Pismeni zadaci

SPsIIKŽI_127

Ljubav je lepa samo dok se čeka

ocena odličan petHodajući životnim stazama čovek nailazi na razna iskušenja. Neka zaobiđe, a preko nekih pređe sagnutim koracima i dočeka se na noge. Ipak, neke od njih ne može tako lako prevazići, uprkos svim naporima volje i moći.

Kažu da je ljubav lepa. Zar je zaista lepa? Ovo pitanje često postavljam sebi. Staze kojima hodamo su različite. Mi se krećemo kao vreme, radujemo se, smejemo, patimo, bolujemo, ali ipak živimo i volimo.

Ljubav nije luksuzni i skupi predmet koji se može kupiti, ljubav nisu sunčane pege koje neko dobije a neko ne. Ljubav nije ni slaba ni slepa. Ljubav je osećanje koje oplemenjuje čoveka, uvlači mu se u srce i dušu. Dođe iznenada nepozvana, zakuca na vrata naših srca kao nezvani, ali dragi gost u olujnoj noći. Ljubav – to znači voleti neke ljude. Ljude koji su nam potrebni i uz koje možemostati. Ljude koji na mogu podariti i kojima mi možemo podariti utehu, uz koje se hrabrimo i koje možemo usrećiti. E, to je ljubav! A ljubav koja se čeka je možda i najslađa.

Svako na ovom svetu jednom je voleo, voleo do neba, voleo do bola. Tako sam i ja zavolela. Brzo, nepromišljeno, totalno blesavo. Verovala sam da ću tako sačuvati svoje srce u jednom komadu, što retko kome pođe za rukom u ovom svetu prepunom laži i neiskrenih ljubavi.

Ljubav je čudna stvar. Leptirići u stomaku zalepršaju dajući mi krila da mi se čini da mogu da poletim. Ušuškani u osećanju da nekog volimo a znamo da nije kraj nas, sijamo od zadovoljstva i imamo još jaču želju za njim. Kada prođe taj osećaj ljubavi, kroz misao nam prođe stara, ali tužna istina da je ljubav lepa samo dok se čeka. Tada ugledamo drugu stranu ljubavi, od koje u našim dušamaostane osećaj gorčine, usamljenosti i neobjašnjive tuge. Tada se zapitamo da li je vredno da svoje srce žrtvujemo zbog neke osobe, makar to bila i ona osoba koju čekamo i za koju se borimo celog života.

Zaista, ljubav je lepa samo kada se čeka. Tada živimo i sanjamo bajku u kojoj je sve moguće, u kojoj princ nađe svoju princezu. Putevi ljubavi su veoma čudni i satkani od bezbroj čarobnih, srećnih i tužnih trenutaka.

Svaki je poseban i neponovljiv. Svaki dan i svaka neprospavana noć deo su tog mozaika. Nikada se nijedan preživljeni trenutak neće vratiti niti ponoviti, zato treba voleti i biti voljen u svakom trenutku. Svako novo iskušenje i bol treba doživeti kao iskustvo za budućnost.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Ljubavne teme SPsIIKŽI_127