Pismeni zadaci

SPsIINSII_066

Imam pravo - to sam ja

ocena odličan petVreme brzo prolazi. Nisam više mala. Osećam da moj osmeh bije bitku da živim život, a ne da život prolazi kraj mene.

Osećaj postojanja i velike ambicije se ne uče, oni su u meni. Moja slika, moj karakter me odaju. Puna sam energije, kao da ću poleteti. Želim da menjam mnogo toga oko sebe. Malo zastanem, tek toliko da predahnem, sredim misli, pa idem dalje. Ponekad život ume da zaboli. Srce mi se stegne, osećam da će iskočiti od straha,neizvesnosti. Tad poželim da mi neko čvrsto stegne ruku, pomiluje mi obraz i već se osećam bolje. Muzika me čini srećnom.

Opširnije: SPsIINSII_066

SPsIIKŽIV_105

To sam ja!

ocena odličan petU ovom moru istih lica, sličnih postupaka, jedva različitih mišljenja, u ovom bezličnom svetu koji je samo deo beskrajnog univerzuma, ja sam samo jedna od mnogih sličnih meni. Sličnih. Ne istih.

Opširnije: SPsIIKŽIV_105

SPsIIBGI_367

Moja uloga u stvaranju miroljubivog sveta

ocena vrlo dobar četiriOdrasla sam slušajući priče o staroj Jugoslaviji. „To je bilo nekada”, govorili bi odrasli, sa uzdahom i zamagljenim pogledima u daljinu, kao da iz te zagledanosti pokušavaju da prizovu nekadašnju sreću, mir i blagostanje o kome često pričaju. Rođena sam 1993. u godini kad već uveliko nije postojala Jugoslavija, divna zemlja koje se mnogi sećaju. Prošlo je 17 godina od tada, a njihove uspomene i sećanja ne blede. Žal za prošlošću, njenim senkama i mirisima ne prestaju. Nije mi jasno šta se to desi u pojedincu, ljudima, pa iz mira i sreće, preko noći, uđu u potpuno uništenje? Pokušavala sam da shvatim. Šta je to što razjari mržnju u čoveku, pa poželi da uništi drugo ljudsko biće? Kako se odjednom odrekne kompletne sreće, duševne smirenosti i fizičkog mira, i već sutradan mrzi sve ono što ga je do tada činilo srećnim?

Opširnije: SPsIIBGI_367

SPsIIBGI_368

Moja uloga u stvaranju miroljubivog sveta

ocena vrlo dobar četiriŽivot je jedna velika avantura, pustolovina. Opasnost vreba svuda. Svakodnevica je ispunjena strahom, bolom, mukom, onoliko koliko je i sreće, zabave, užurbanosti, ljubavi i mnogih dragih stvarčica u njoj. Svaki život je jedan specifičan lavirint. Svi krčimo put kroz njega zastajkujući, praveći greške, padajući,ali i čineći dobra dela.

Opširnije: SPsIIBGI_368

SPsIIBGI_364

Moja uloga u stvaranju miroljubivog sveta

ocena odličan petMoja mama ima neku teoriju da nam Bog na rođenju da određenu količinu pameti i snage i pusti nas u život. Počinjem zadnjih godina da shvatam tu njenu teoriju. Zapravo, mislim da sazrevam.

Opširnije: SPsIIBGI_364

Još članaka...

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Imam pravo - to sam ja