Pismeni zadaci

SPsIIBLI_353

Mostovi koji povezuju mlade

ocena vrlo dobar četiriHodam nepoznatim putevima beskonačne mašte. Razgledam sve oko sebe i, kao da pogledom tražim nešto određeno. Osjećam neobičnu usamljenost, tako čestu pojavu kod mladih ljudi. Usamljenost koja me guši. Pokušavam da ih zadržim, ali uzalud; slane suze klize niz moje žalosno lice.

Opširnije: SPsIIBLI_353

SPsIIBGII_377

Pišem ti

ocena odličan petDa li će naći ovo parče hartije put do tebe, put do tvoga srca? Da li će te ganuti ova suza kojom razmazah mastilo? I ako ga dobiješ, da li ćeš ga pročitati?

Opširnije: SPsIIBGII_377

SPsIIBGII_084

Jedan trenutak moje unutrašnje borbe

ocena odličan petPonovo ga vidim. Zašto je on ovde? Da li je moguće da nema ni trunku srama posle svega što je učinio? Njegov ožiljak na licu izgleda da nije opomena za njega. Pogled pun mržnje i mali ledeni osmeh me parališu. Bože, molim te, ne dozvoli da me primeti.

Opširnije: SPsIIBGII_084

SPsIIBGII_376

Pišem ti

ocena vrlo dobar četiriPišem ti koliko se ovaj svet promenio. Da znaš, prijatelju moj nevidljivi, u kakvoj se brzini narod sam protiv sebe pobunio.

Kočije su zamenili automobili, livade i prirodu su zauzele zle tvorevine ljudi, koje svoj otrov šalju u beskonačni kosmos.

Opširnije: SPsIIBGII_376

SPsIIBGIII_328

Prijateljstvo je vazda slatka odgovornost, a nikad udobnost

ocena odličan petLepo rečeno priznaćete.Čudno je ipak to što većina nas, uglavnom zaboravi na odgovornost i radije se prepusti udobnosti koju ono nudi, u ipak ograničenim količinama. Ljudi ne shvataju šta imaju dok to ne izgube i zaista je tako. Prijateljstvo je veoma, veoma krha stvar. Polomiće se vrlo lako ali se nikad nanovo neće sastaviti. Mi možemo sastaviti krhotine ponovo, sakupiti i najmanje deliće tog dvostranog ogledala, dovesti ih u red i sakriti svaku, i najmanju pukotinu....

Opširnije: SPsIIBGIII_328

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Prijateljstvo