Pismeni zadaci

SPsIPŽOIV_271

Duboko, u beskraju

ocena odličan petNoćima zarivam patike u asfalt i mrsim se po ulicama. Nestajem u svom pogledu kao što jutro nestaje u magli. Vođen slepim dahom i netremice zagledan u mesečinu koja prolama kroz borovu šumu iznad grada, svađam se sa svojim mislima.

Opširnije: SPsIPŽOIV_271

SPsIIRUIV_273

Život, put bez kraja?

ocena odličan petŽivot, nekad dug, nekad kratak, ali za provedeno vreme u životu trudimo se da nam bude lepo. Ja svoj život zamišljam uz porodicu i prijatelje, kao i većina ljudi, ali život nam donosi mnoga iznenađenja i nikad ne možemo biti sigurni šta će nam sledeće doneti. Meni život predstavlja neku stazu, put ili možda neku pravu liniju bez kraja, ali to je samo mašta, jer taj put, ta staza ma koliko bila dugačka mora imati kraj.

Opširnije: SPsIIRUIV_273

SPsIIKŽI_096

Sutra je novi dan

ocena odličan petDuga je ulica kojom hodamo kroz život, puna je uspona i padova, dobrih i loših stvari koje nam se događaju iz dana u dan. Do danas mnogo puta sam se razočarao, a najveći broj tih razočarenja su bila u ljude, i to u one od kojih sam to najmanje to očekivao. Tuga koja se oseti nakon tih razočarenja razlikuje se od svih drugih tužnih stvari. Tada želimo da se negde zatvorimo, negde gde nas niko neće povrediti, gde ćemo se osećati bezbedno i mirno. U tim trenutcima treba da budemo hrabri i da nastavimo dalje. Mnogi se varaju misleći da je hrabrost odsustvo straha, ali to nije tačno, jer je hrabrost volja da i pored straha nastavimo da se borimo, da idemo dalje...

Opširnije: SPsIIKŽI_096

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Sutra je novi dan