Pismeni zadaci

SPsIIKŽI_096

Sutra je novi dan

ocena odličan petDuga je ulica kojom hodamo kroz život, puna je uspona i padova, dobrih i loših stvari koje nam se događaju iz dana u dan. Do danas mnogo puta sam se razočarao, a najveći broj tih razočarenja su bila u ljude, i to u one od kojih sam to najmanje to očekivao. Tuga koja se oseti nakon tih razočarenja razlikuje se od svih drugih tužnih stvari. Tada želimo da se negde zatvorimo, negde gde nas niko neće povrediti, gde ćemo se osećati bezbedno i mirno. U tim trenutcima treba da budemo hrabri i da nastavimo dalje. Mnogi se varaju misleći da je hrabrost odsustvo straha, ali to nije tačno, jer je hrabrost volja da i pored straha nastavimo da se borimo, da idemo dalje...

Treba biti pametan i nikada ne skrenuti sa ulice koju nam je život namenio. Oni koji krenu stranputicom retko se vrate na pravi put. Koliko god se osećamo slabo i čini nam se da je ulica predugačka, da izgleda kao neosvojiva tvrđava, treba nastaviti dalje, jer nema neosvojivih tvrđava! Poneki ljudi govore da se ne treba osvrtati, već samo gledati napred. Ta misao je delimično tačna. Postavimo samo sebi jedno pitanje: „ Ako zaboravimo prošlost, da li uopšte postojimo?“ Sve potisnuto se uvek vraća da nas progoni. Da bi to stalo moramo se suočiti sa stahovima i razočarenjima. Cela priroda funkcioniše po principu sreće i nesreće, dobra i zla, života i smrti... Ništa ne može da naruši ovu ravnotežu, jer kada bi se to dogodilo, crno bi postalo beli, dan bi postao noć, a postojanje – nepostojanje...Kako starimo postajemo mudriji, zaboravljamo loše i idemo u susret novom danu.

Kada malo bolje razmislim, mogu da zaključim da kada padnemo , uvak treba da ustanemo i krenemo dalje. Ono što nas ne ubije samo nas ojača. Šta je život bez borbe – čista monotonija.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Sutra je novi dan SPsIIKŽI_096