Pismeni zadaci

SPsIKŽI_124

Knjiga koja me je oduševila

ocena vrlo dobar četiriStefani Mejer je poznata američka pesnikinja. Ona piše akcione romane i to je ono što se meni dopalo. Stefani ima kolekciju pod nazivom „Sumrak saga‘‘, koja se sastoji od četiri knjige: „Sumrak‘‘, „Mlad mesec‘‘, „Pomračenje‘‘ i „Praskozorje‘‘.

Mene je najviše oduševila poslednja knjiga, „Praskozorje‘‘. U njoj se govori o tome kako jedno ljudsko biće (Bela Svon) i jedan vampir (Eduard Kalen) pokušavaju da budu srećni uprkos svim nevoljama i uprkos tome što se Belini roditelji ne slažu sa tom vezom. Na mene je ostavilo najveći utisak to što, uprkos svim preprekama, njih dvoje ne odustaju. Mnogi ljudi bi odustali od svoje ljubavi zato što voljena osoba ima problema ili zato što njihovu vezu ne odobravaju roditelji. U jednom delu i Edvard i Bela su hteli da odustanu, ali ipak nisu! Shvatili su da im život ne bi bio isti ukoliko bi se rastali. Znali su da će jednog dana sve doći na svoje mesto, da će se njihovi roditelji složiti sa njihovom vezom (a kasnije i sa brakom) i da će kad-tad sve nevolje nestati i svi problemi biti rešeni. I bilo je tako! Njihovi roditelji su se složili, a sve nevolje i svi problemi su nestali. Izgleda da se vredi boriti za svoju ljubav!

Divim se Stefani Mejer zbog same ideje da spoji nešto što se ne može spojiti, da pruži šansu tamo gde se ona ne pruža, i da na kraju, posle svih nevolja i problema, posle kiše dođe sunce. Izvukla sam dosta poruka iz ove knjige. Jedna od njih jeste da se treba boriti i onda kada je najteže, jer posle svake suze dolazi smeh.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za II razred Knjiga koja me je oduševila SPsIKŽI_124