Pismeni zadaci

SPsIIINIIV_345

A ljudi bi, kad bi samo hteli, mogli da budu divni

ocena odličan petJuče me je dečak slučajno udario kišobranom — nije rekao "izvini". Juče nisam imala pravo da negativno odgovaram na pitanja. Juče sam zakasnila u školu jer me je vest iz emisije zanimala malo više od pet minuta časa istorije. Agonija je usledila kada sam ušla u učionicu posle profesora.

Opširnije: SPsIIINIIV_345

SPsIIIKŽIV_129

Sreća

ocena odličan petDevojčica i majka posipale su jedna drugu laganim šuštavim lišćem. Miris jeseni protezao se u vazduhu, a toga dana bio je praćen smehom devojčice. Smešila se onako kako samo deca mogu, ta nevina bića, još uvek dovoljno čista da proizvedu tako iskrenu emociju. Emociju koja nije praćena ničim užasavajućim niti dovoljno realnim da bi omelo taj smeh. Izgledale su srećno pod plavim nebom, okupane šarenilom boja.

Opširnije: SPsIIIKŽIV_129

SPsIIIKŽIV_103

Pre nego što pođete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni?

ocena odličan petKroz život svakog čoveka prođe milion različitih stvari i osećanja. Neka izazivaju bes, mržnju, tugu, razočaranje, a neka i ono najlepše, sreću.Svako bi voleo da se u njemu rađa samo osećanje sreće, ali u realnom životu to nije uvek moguće.

Opširnije: SPsIIIKŽIV_103

SPsIIIKŽIV_118

Sreća je osećaj da živite onako kako sanjate

ocena odličan petŽivot je tren koji brzo prolazi, nepovratna stanica i reč koja poseduje veliku snagu. Život bez ljubavi, sreće, snova i nije život. On nastaje iz ljubavi, a često se završava patnjom. Ipak, sreća je sastavni deo života. Neke ljude ona prati pri svakom koraku, dok je neki još nisu pronašli i osetili sigurnost koju ona pruža.

Opširnije: SPsIIIKŽIV_118

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za III razred O sreći