Pismeni zadaci

SPsIIIZRII_336

Beg od dosade

ocena odličan petZvoni budilnik. Tromo dižem glavu sa jastuka. 7 : 20. Ponovo spuštam glavu na jastuk i vraćam se nazad u zemlju snova iako znam da bi za 10 minuta trebalo da krenem u školu. Ođednom prekrivač pada sa mene, a strogo lice moje majke stoji pored kreveta.–Zakasnićeš u školu!!Pa je l' ti znaš koliko je sati!?– grmi glas odozgo.Kao da je mene uopšte briga!

Opširnije: SPsIIIZRII_336

SPsIIIZRII_335

Izvinite što kasnim

ocena odličan petU životu nam najčešće teško pada neizvesnost. Neizvesnost od onog lošeg i od onog dobrog. Suočeni sa današnjim načinom života, ne možemo uvek da reagujemo na odgovarajući način – onako kako bi odgovaralo i nama , a i drugima. To je onaj trenutak kada čekamo. Čekamo nekoga, čekamo da nam jave neku vest. Dok nervozni ćutimo i iščekujemo ono što samo za nas ima preveliku važnost, u stanju smo da često ne sagledamo sebe, svoje mane i navike.

Opširnije: SPsIIIZRII_335

SPsIIINIII_342

Eto, objasniću šta me, jednostavno, odvlači od čitanja

ocena odličan petSvakodnevno pokušavam da pronađem sebe. Mlad sam, perspektivan i ceo život je još ispred mene. Moram da odlučim čime ću se baviti, šta će to dati smisao ovom životu, za kakvom ću zvezdom tragati, kakve ću ribe loviti... Treba ići na studije... Taj zaključak sam i sam doneo, ali koje? Tako sam mlad, a tako nezainteresovan. Ništa mi se ne radi.

Opširnije: SPsIIINIII_342

SPsIIIPŽOII_272

"Hakerov" dan

ocena odličan petBudim se, gledam u sat, šest i petnaest. Razmišljam, još jedan vreli letnji dan na pomolu da bude upropašten mojim vremenom provedenim za računarom. Šta korisno mogu danas da uradim? Ma ništa, sedeću i igraću Counter kao i obično. Kuvam bokal kafe, da ne zaspim... Za svaki slučaj.

Opširnije: SPsIIIPŽOII_272

SPsIIIKŽIV_104

Volja i napor prethode uspehu

ocena odličan petSedim kraj prozora... Misli mi lutaju... a suze naviru. Ponovo me je porazila ljudska nepravda. Dozvolila sam im da me pregaze. Pustila sam ih da me ubiju, da ispiju svaku kap moje snage. Pokazala sam im svoje slabosti, verovala naivno da će me uzdići. Spustili su me na samo dno.

Opširnije: SPsIIIKŽIV_104

Još članaka...

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za III razred Volja i napor prethode uspehu