Pismeni zadaci

SPsIIIBGIII_325

Ljubav je ...

ocena odličan petLjubav kao reč savršeno zvuči. Nekako je obla, mila, slatka, ne znači ništa, a sve nam je. Sa njom u srcu, jaki smo, srećni, neumorni, cveta sve u nama i oko nas. Naše srce osvajaju razne ljubavi. Neke traju i traju jer su potpuno prirodne, neke nestaju, zamenjuju ih druge, spontano, neočekivano.

Mnoge su nezamenljive, jedinstvene, posebne. Zapravo, svaka ljubav je posebna. Obuzima nas na različiti način, izražava se različitim rečima. Vreme, mesto, način, reči, klimatske prilike i neprilike, ljudi, celokupno okruženje, utiču na rađanje ljubavi, pogotovo između partnera. To su okolnosti koje se ne ponavljaju dva puta. U tom jednom momentu postanemo svesni čuvenih leptirića, klecanja kolena, nedostatka teksta, blokade.

Ljubav je uvek slatka, ima ukus čokolade torte. Tako prija svaki zalogaj, čini se svaki naredni je lepši od prethodnog. Onda obično popijemo čašu vode, a uživanje koje smo imali, ostaje samo u sećanju.

Ljudi se ponašaju krajnje detinjasto kada dođu do nečije ljubavi, nečijeg srca. Sa njom postupaju kako sa igračkom. Prvo je bacaju iz ruke u ruku, udaraju njome u zid, šutiraju je nogama, kidaju je na komade, a ono što ostane izbodu šestarom.

Društvo je okovalo čoveka obavezama od malih nogu. Sve više ih je, umnožavaju se. Udaljavaju ljude jedne od drugih, a one retke trenutke isprekidaju obavljanjem obaveza. Nama je potrebna podrška, razumevanje, nadopunjavanje, plamsanje, potrebni su nam trenutci sa voljenima.

Ljubav je nastala u eksploziji podudarnih elemenata. Jedinstvena, tanka, lomljiva, divlja i neophodna. U zbrci života počinje da se ljulja, puca nestaje i postaje opterećenje, jer ne može da se probije kroz lavirint života. Glasam za ljubav, za bljesak emocija, za besebičnu ljubav sa uspešnim trajanjem, za opstanak tog nežnog cveta neophodnog svima.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za III razred Moje misli i osećanja SPsIIIBGIII_325