Pismeni zadaci

SPsIIIBGII_378

Sve se da meriti osim ljudske duše

ocena odličan petNa vagu života možemo staviti ljubav, hrabrost, inteligenciju, vreme, tugu, pa čak i ljudski vek... Ali nam je duša bezgranično otvorena za nova osećanja i nove ljude. Zato, nesvesno u svoj život puštamo nepoznata bića koja nam se vremenom neprimetno uvlače pod kožu.

Duša je ogledalo čoveka. Ona boli kad najiskrenije patimo, pa kažemo da se tad osećamo kao da nam neko zabija nož u grudi. Ona trpi najbolnije i najsrećnije trenutke. Srcem volimo, a duša oseća. Svako od nas se uverio u to. Ljudska duša je besmrtna i nastavlja da živi nakon čovekove smrti. Volim da verujem da postoji mesto na kom su sve one zajedno. Bezgranična je i svakom drugačija, oseća i pokazuje se na različite načine. Nema ničeg otmenijeg i cenjenijeg od vernosti, vernost iistina su savršenstvo i darvi ljudske duše. Nikada nećemo shvatiti zašto plačemo kada treba da se smejemo, kao što nam je neshvatljivo gde se nalazi srž svega, šta to toliko boli kada nam je srce slomljeno ili kada nam neko blizak umre.

Dok sebičnost i pritužbe izopačuju dušu, ljubav je preplavljuje radošću i čisti njen vid. Sam je čovek kriv ako mu je razoren životni put, zatrovan duh, za opustošenu dušu. Duh koji krasi neku osobu daleko je značajniji od izgleda jer se godinama fizički izgled menja, a ostaje ono što je zaista bitno, neizmerna širina duše.

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za III razred Moje misli i osećanja SPsIIIBGII_378