Pismeni zadaci

SPsIIIZRII_339

Usamljena gomila

ocena odličan petPetougaona soba ispunjena dimom. Prozor na plafonu prokišnjava i na sredini sobe pravi baru. Sobu ispunjava dah promaje. Vlažna oktobarska noć.

Opširnije: SPsIIIZRII_339

SPsIIINIII_347

Večnost

ocena odličan petNeki veruju u sudbinu, drugi pokušavaju da od nje pobegnu, treći je jednostavno negiraju. Moja prabaka je često umela da kaže da je se ljudi uglavnom plaše, i da su neuki i sebični, jer žele dobro samo sebi. Volela bih da sam je upoznala. Možda je mogla da me nauči, da mi pomogne?

Opširnije: SPsIIINIII_347

SPsIIBLI_354

Trinaest zvjezdica

ocena odličan petKažu da kad umiremo vidimo neki tunel i svjetlo... Taj tunel vjerovatno predstavlja put do raja. Takođe kažu da kad se gušimo i umiremo vidimo sve slike života koji smo proživjeli. A šta je sa djecom koja umru? Koji život oni vide?

Opširnije: SPsIIBLI_354

SPsIIIBLI_355

Ja se noćas bojim sebe

ocena odličan petI onda dođe ovo osjećanje i potopi me. Mrzim ga iz dna duše. Zatvorena sam između četiri teška kamena zida. Kroz te blokove ne ulazi ništa, izlazi samo bijes, prijekor i nemoć. Ne osjećam više sitnice koje su me obično radovale. Ne, za mene su one sad zrnca sumnje u sebe, koja debljaju tvrdu pustoš. Sve je ravno i beživotno, mučno jednako kao i juče i dan prije toga. Ne mogu da se radujem za druge. Njihove sretne trenutke doživljavam kao inat i prkos mojoj boli i nemoći. Svaki osmijeh čujem kao pticu rugalicu, čiji glas ne jenjava.

Opširnije: SPsIIIBLI_355

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za III razred Strah, tama, jad, bol, krici...