Pismeni zadaci

SPsIVZVI_275

Maturska ekskurzija

ocena odličan petNesvesni prolaznosti svega, činili smo prostor i noćni čas trajnim i velikim kao svet. Dok smo pružali velike korake kroz vreme, pratili su nas glasovi muzike. U tim trenucima, iznad nas je bilo samo beskrajno, zvezdano nebo, koje je izgledalo kao dragocena kruna nad svakom ljudskom glavom.

Opširnije: SPsIVZVI_275

SPsIVPOI_311

Prag — Beč

ocena odličan pet(Ekskurzija maturanata)

Ne znam treba li naglasiti da ćemo ovo putovanje pamtiti večno. Čovek retko zaboravlja lepe trenutke, još ređe dane ne puno brižne i varljive mladosti. Vremena za nestrpljenje nije bilo: pošli smo brže nego što smo očekivali.

Opširnije: SPsIVPOI_311

SPsIVPOI_259

Lutam i skitam

ocena odličan petČovek je biće čiji je čitav život jedna velika potraga za ciljem, smislom, potraga za samim sobom, konstantno lutanje u izmaglici, nama nepoznatim koracima, a opet koracima koje nam je sudbina namenila i odredila. To lutanje je naročito dominantno u ovom tinejdžerskom periodu, periodu sazrevanja i pripreme za samostalan život, realnost, na čijem se pragu nalazimo. Koračamo nesigurnim koracima u budućnost, sa težnjom da od ovih najlepših godina uzmemo maksimum, da svaki osmeh, svaka suza, svako sećanje i svako prijateljstvo ostanu duboko urezani u našim srcima. Sećanja je mnogo, a ipak tako malo onih koje se večno pamte i ostavljaju trag. Jedno od njih koje je ostavilo jedinstven trag, koje ćemo pamtiti i sebično čuvati u srcima, jeste sećanje na poslednju, matursku ekskurziju.

Opširnije: SPsIVPOI_259

SPsIVPOI_265

Maturska ekskurzija

ocena odličan petU oktobru 2009. godine krenusmo u nova osvajanja nezaboravnih uspomena, na matursku ekskurziju. Put je bio dug, naporan, pauza nikad dosta, ali uz pesmu i osmeh koji je krasio umorna lica, stigosmo u grad na obali Egejskog mora, u Paraliju.

Opširnije: SPsIVPOI_265

SPsIVPOI_253

Put u antičku Grčku

ocena odličan petMaturantska ekskurzija učenika 4. razreda imala je cilj da se obiđu najznačajniji spomenici i muzeji iz doba Antičke Grčke. Na petodnevnu ekskurziju, izvedenu od 19-24. oktobra 2005. godine, krenulo je 108 učenika iz 5 odeljenja u pratnji razrednih starešina i turističkih vodiča agencije ''Litas''.

Opširnije: SPsIVPOI_253

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za IV razred Ekskurzije