Pismeni zadaci

SPsIVZRIII_337

Nekada davno...

ocena odličan petSmejala sam se. Dugo. Svakom tvom dečijem pokretu, puzala sam ti telom tražeći oaze kosmosa. I nisam se plašila.

Opširnije: SPsIVZRIII_337

SPsIVPOIV_251

Najbolje u čovekovom životu su njegova mala i bezimena dela dobrote i ljubavi

ocena odličan petBrojna su pitanja koja čovek sebi postavlja kada razmišlja o ljubavi i kada traga za smislom koji ona daje čitavom našem postojanju. Svest da čovekov život određuju rađanje i smrt i da se između ta dva bitna određenja njegovog postojanja ostvaruje neponovljivost njegovog osmišljavanja, nepojmljiva je bez osećanja ljubavi u svim njenim dimenzijama i varijacijama. Dobrota u čoveku pokreće iskonsku potrebu da osmisli svoje kratko bitisanje u materijalnom svetu i ostavi trag svoga duha u vremenu koje traje bez obzira na naše fizičko prisustvo.

Opširnije: SPsIVPOIV_251

SPsIVNGI_198

Pre nego što osudiš, razmisli – imaš li pravo da budeš sudija

ocena odličan petSvakoga od nas odlikuju različiti postupci, različita mišljenja i drugačija shvatanja. Nema svako osećaj za dobro i loše, pravedno i nepravedno. Ali, da li bismo smeli da sudimo drugima?

Opširnije: SPsIVNGI_198

SPsIVNGI_199

Pre nego što osudiš, razmisli – imaš li pravo da budeš sudija

ocena odličan petU današnje vreme ljudi više brinu o tuđem životu nego o svom. Više niko ne gleda svoja posla. Mnogi vole da pričaju o manama drugih ljudi, o lomu u tuđoj kući, a ne vide svoje mane i nedostatke. Osuđuju ljude za neke postupke, a ne razmišljaju kako bi oni postupili u tim situacijama.

Opširnije: SPsIVNGI_199

SPsIVNGI_197

Pre nego što osudiš, razmisli – imaš li pravo da budeš sudija

ocena odličan petDa li razumeš? Da li će iko ikada moći da razume čoveka u potpunosti? Različiti smo, različito postupamo, različito mislimo. Osuđuješ? Razmisli kako bi ti postupio.

Opširnije: SPsIVNGI_197

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za IV razred O ljubavi i patnji