Pismeni zadaci

SPsIVZRII_334

Fragment

ocena odličan petU procesu obrade teksta pete glave mog novog romana, moj računar je zakočio. Nisam mu mogao ništa, probao sam sve i restart sistema bio je neminovan. Međutim, tako bi moj rad bio izgubljen, a ja ne bih imao volje da ga ponovo sklapam. Priča je bila odlična, bio sam izuzetno zadovoljan njom. Glavni lik bila je mlada Ejpril Rajan, novinar u usponu. Njeno ime došlo mi je samo od sebe, a i priča se nekako tako formirala. Kako je imala dobru platu u redakciji tiražnog časopisa, pokušavala je da svoje slobodno vreme usmeri ka samoostvarenju. Pisala je, što poeziju, što prozu, i želela je da jednog dana objavi knjigu.

Opširnije: SPsIVZRII_334

SPsIVNII_349

Ne secite mi baobabe!

ocena odličan petUtorak. Pust centar grada. Pa da, prilično uobičajena slika. Čekam. Opet čekam nekog. Zidić sa leve strane ulaza u podzemni prolaz pravi mi društvo. Nisam od onih koji gledaju u pod dok čekaju. Ne. Moj pogled stremi u visine. Nedostižne visine.

Opširnije: SPsIVNII_349

SPsIVNGIII_187

“Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja ih zaslužuje, nikada te neće rasplakati.”

G. G. Markes

 

ocena odličan petSuze, tuga, razočaranje… Nešto što nas prati kroz život, hteli mi to, ili ne, nešto što nam remeti mir i idilu, ostavljajući tragove za sobom.

Opširnije: SPsIVNGIII_187

SPsIVNGI_190

Trenuci jedne moje unutrašnje borbe

ocena odličan petBorbe koje vodim u sebi su uvek teške, neshvaćene i unapred izgubljene. Nisam jak borac, to znam, ali znam da uvek ostajem do kraja i iz tih borbi izlazim kao čovek čistog obraza i duše. Nije cilj borbe uvek pobediti, cilj je da iz njih izađemo mudriji, pametniji i čisti.

Opširnije: SPsIVNGI_190

SPsIVKŽII_117

Najjači je onaj ko pobedi sebe

ocena odličan petSvi težimo nekom idealu, savršenstvu i želimo da nam sve u životu ide lako i lepo. Svako od nas ima cilj kome teži i koji želi da ostvari po svaku cenu. Često, da bismo došli do onoga što želimo, moramo da se odreknemo nekih stvari.

Opširnije: SPsIVKŽII_117

Vi ste ovde: Home Zbirka radova Srednja Za IV razred Najjači je onaj ko pobedi sebe