Pismeni zadaci

Vežbom do savršenstva

Matematika, kao i svaka druga veština koju želimo da razvijemo, mora da se vežba.

U svakom razredu rade se četiri pismena zadatka. Nastavnicima je data sloboda da nastavne oblasti obrađuju na način za koji misle da je najbolji, pa se može desiti da za isti pismeni zadatak ne budu iste nastavne oblasti.

Peti razred

Postoje četiri pismena zadatka (po dva u svakom polugodištu, ili jedan u svakom tromesečju). Svaki pismeni zadatak pokriva najmanje dve nastavne oblasti iz matematike, vrlo retko tri oblasti. U testovima koje ćete ovde raditi ima mnogo više zadataka nego što se obično daje za jedan pismeni zadatak.

Priprema za prvi pismeni zadatak

Treba ponoviti skup prirodnih brojeva, osnovne računske operacije, skupove i skupovne operacije (unija, presek i razlika) kao i pravila deljivosti.

Otvori test

Šesti razred

Kao i na svakom pismenom zadatku imate lakše i teže zadatke, a pošto ovo služi pripremi, zadaci su još i teži nego što ih nastavnici na pismenim zadacima zadaju.

Priprema za prvi pismeni zadatak

Imate po šest zadataka iz oblasti Trougao i Celi brojevi.

Otvori test

Sedmi razred

Godinama je sedmi razred važio za najteži ako se misli na gradivo iz matematike. Promene su izvršene, a da li je zaista matematika lakša u sedmom razredu nego što je bila ranije, ostaje da se vidi.

Priprema za prvi pismeni zadatak

Deset zadataka da bi se pokrile dve velike i jedna manja oblast: kvadrat racionalnog broja, kvadratni koren, Pitagorina teorema i produžena proporcija

Otvori test

Osmi razred

Za prvi pismeni zadatak rade se tri oblasti: sličnost, linearne jednačine i tačka-prava-ravan, za drugi linerane nejednačine, prizma i piramida, itd.

Priprema za prvi pismeni zadatak

Iz svake od oblasti: sličnost, linearne jednačine i tačka-prava-ravan imaju po dva karakteristična zadatka.

Otvori test

Pretplatite se na novosti


© 2020 Pismeni zadaci, Sva prava zadržana