Ko pita - ne skita!

Sadržaj ovo stranice će se proširivati u skladnu sa Vašim potrebama. U početku će biti nepoznanica vezanih za funkcionisanje učionice, a ovde se nalazi mali podsetnik.
Oprema

Šta je potrebno za ONLINE nastavu


Računar

Može da bude laptop, desktop ili tablet.

Što bolje performanse, to će biti komotniji rad. Ali ne treba preterivati, sasvim je dovoljan kompjuter koji je u svakodnevnoj upotrebi. Nije potrebno kupovati novi računar.

Samrtphone

Poželjno se da imate pametni telefon koji ima kameru zbog fotografisanja i slanja materijala.

Ni za ovaj uređaj ne treba mnogo sredstava. Ako imate dobru veb kameru na računaru, onda vam pametni telefon i ne treba. Glavna prednost pametnog telefona je što u izuzetnim situacijama možete da imate nastavu i van kuće.

Slušalice i mikrofon

Potrebne su Vam ako nemate uslova da imate zasebnu prostoriju tokom nastave.

Buka u pozadini može da ometa rad. Na kratko se taj problem rešava isključivanjem mikrofona, ali ako to treba raditi prečesto onda postaje operećujuće. Takođe, sa slušalicama na ušima imate punu privatnost ako nastavu pratite van kuće.

Internet konekcija

Što veća brzina, udobniji je rad.

Postarajte se da, ako niste kod kuće, imate pristup nekoj Wi-Fi mreži. Onlajn nastava koristi približno istu količinu podataka kao kada se reprodukuje neki video snimak.

Softver

Skajp i Google Account je minimum.

Sav softver koji se koristi u onlajn učionici je besplatan. Nije potreban MS Office jer se mogu koristiti besplatni programi iz G Suite paketa.

Često postavljana pitanja

Gde se nalazi Google učionica?
Google classroom

Gugl učionica je aplikacija koja je deo G Suite paketa i koja omogućava lako administriranje uobičajenih aktivnosti koje se sprovode u nastavi. S jedne strane je nastavnik koji upravlja predmetom, a s druge strane su učenici koji se priključuju predmetu preko koda. Svako može da napravi učionicu ako ima Gugl nalog.

Šta je to G Suite?

Pretplatite se na novosti


© 2020 Pismeni zadaci, Sva prava zadržana